18.3.2015

Miekkamiehen jäljillä -kirjoituskilpailun tulokset

MEDIATIEDOTE

Etelä-Hämeen Kirjoittajayhdistys Janaki ry:n Miekkamiehen jäljillä -kirjoituskilpailun palkinnot jaettiin Riihimäen Suomalaisessa kirjakaupassa keskiviikkona 18.3. Kilpailun tuomari Tapani Bagge oli paikalla kertomassa arviointiperusteistaan ja jakamassa palkinnot.

Bagge kuvaili kilpailun satoa melko runsaaksi ja tasoa hyväksi. Hänen mukaansa tekstejä oli nautinto lukea. Kilpailutöiden joukossa oli lajien kirjo: useita historiallisia kertomuksia, mutta myös huumoria, psykologista jännitystä, veijaritarinaa, fantasiaa, rikosta, kauhua, esseetä ja runoakin.

- Alle 18-vuotiaiden sarjassa kolmen kärki erottui nopeasti. Niissä oli selvä loppuun asti mietitty tarina. Muillakin oli toki ansionsa, Bagge totesi.

- Aikuisten sarjassa pari hyvin kirjoitettua juttua putosi kolmen parhaan joukosta, koska ne olivat vasta alkua jollekin pitemmälle, ehkä romaanille. Jotkut taas sortuivat turhan vaikeaselkoiseen ilmaisuun. Kärkikolmikossa sekä tarina että tyyli olivat hallussa.

Kilpailuun tuli tekstejä Helsingin ja Haapaveden väliltä mutta eniten aihe innoitti Janakin perinteisellä toiminta-alueella eli Janakkalassa, Riihimäellä ja Hausjärvellä. Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä, joten kirjoittajien henkilöllisyydet ja kotipaikat säilyivät salaisena.

- Janakin hallituksen kokouksessa juhlallisesti avasimme nimikuoret sen jälkeen, kun olimme saaneet Baggelta tiedoksi hänen valintansa kilpailun voittajiksi, kertoi yhdistyksen sihteeri Jaana Lamberg. - Olimme hyvin yllättyneitä siitä, että voittajat olivatkin sattumalta melkein kaikki Janakkalasta.

Sekä aikuisten että nuorten sarjan kolme parasta saivat teksteistään Baggen henkilökohtaisen arvion ja Suomalaisen kirjakaupan kirjapalkinnon. Lisäksi Janakkalan kulttuuritoimi lahjoitti kilpailijoille muistikirjat Tervakosken taiderenkaan kokoelman taidekuvin.

Nuorten sarja
  1. Tytti Koivisto – Mä en halua menettää sitä ”Hallittua psykologista jännitystä, joka lähestyy kauhua.”
  2. Anna Hirvi – Aurinko laski ”Fantasiamaailmaan sijoittuva kuvaus ihmisen ja haltijan rakastumisesta.”
  3. Inca Katainen – Miekkamiehen jäljillä ”Runo kertoo olennaisen tehokkaasti yhdessä sivussa”
Aikuisten sarja
  1. Anni Aho – Pollen puhallus ”Ilahduttava humoristinen veijaritarina.”
  2. Ari PK Kiipula – Kaksi miekkaa - kaksi tarinaa ”Kisan paras vakavahenkinen historiallinen tarina.”
  3. Nina Linnakylä - Miekkamiehen jäljillä ”Leppoisa nykyaikaan sijoittuva veijaritarina”
Lisäksi Janakin hallitus palkitsi kunniamaininnalla Tuija Savikosken tekstin Miekkamies Anskar Hammarssonin saaga.

Kiitämme kaikkia kilpailuun osallistuneita kirjoittajia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Janakin vuosikokous ma 25.3.2024 klo 18.45 Hämeenlinnan pääkirjastolla

Kirjoittajayhdistys Janaki ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 25.3.2024 klo 18.45 Hämeenlinnan pääkirjastolla (Lukiokatu 2, ryhmätila ala...