12.7.2019

Kaarina Svetloffin Kaarnavene runokokoelma purjehti voittoon!


LEHDISTÖTIEDOTE 11.7.2019 Janakkala

KAARNAVENE PURJEHTI VOITTOON!
Janakkalalainen Kaarina Svetloffin runokokoelma palkittiin Möllerimestari -kirjoituskilpailussa.

Janakkalalaisen Kaarina Svetloffin runokokoelma Kaarnavene tempasi ensimmäisen sijan Möllerimestari-kirjoituskilpailussa runokokoelmat sarjassa. Omakustanteille tarkoitetun kilpailun tulokset julkistettiin Taivalkosken Päätalo-keskuksessa perjantaina 5. heinäkuuta. Tulosten julkistamistilaisuus oli osa Päätalo viikkoa.

Kaarina Svetloffin runoja voi luonnehtia parhaiten sanalla ”todellisuudentajuinen”. Kaarnavene on eräänlainen haja-asutus-Suomen Spoon River antologia, jonka kaunistelemattomat monologit onnistuvat toistuvasti pelkistämään muutamaan riviin olennaisen kokonaisesta ihmiselämästä.
Runot ovat ironisia, väliin jopa sarkastisia ja kaikkea sanottua leimaa virkistävä häpeilemättömyys. Palkintoperusteissa kehuttiin, etteivät runot ole lainkaan synkkiä ja nihilistisiä, vaikka vaara tällaisen aineiston kanssa on olemassa. Teos on rosoinen, viimeistelemätönkin, mutta todellisuuden lujalle pohjalle rakennettu kokonaisuus kestää. Raati arvioi.

Raadin mukaan ” Rehellisyys on kirjallisuudessa arvokas hyve, vaikka sille ei normaalissa elämässä aina sijaa löydykkään. Niin se menee.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat päätuomari Niilo Keränen, Auni Vääräniemi, Veikko Räisänen, Rauno Riekki ja Jaana Märsynaho.

Kaarina Svetloff on kirjoittanut pitkään. Hän on Kirjoittajayhdistys Janakin perustajajäseniä. Kirjoittajayhdistys Janaki perustettiin Turengin kirjastossa ja se on toiminut vuodesta 1983. Yhdistys toimii matalan kynnyksen kirjoittajayhdistyksenä, joka haluaa antaa mahdollisuuden harrastekirjoittajalle ilmaista itseään sanallisesti sekä samalla edistää kaikenikäisten kirjoittamisharrastusta. Yhdistyksen toimintaa ovat kaikille avoimet Kiertävät kirjoittajakahvilat ja kirjoittajakurssit.

Möllerimestari-kilpailu järjestettiin tänä vuonna 21.kerran. Kilpailulla pyritään saamaan omakustanteille enemmän julkisuutta, lisäämään niiden arvostusta sekä kannustamaan kirjoittamiseen. Päätaloinstituutin järjestämä kilpailu palasi tänä kesänä kahden vuoden taolta. Taivalkoskella järjestettävässä viikon mittaisessa kulttuuritapahtumassa näkyi tänä vunna Kalle Päätalon syntymän 100-vuotisjulavuosi.
Kirjoituskilpailuun osallistui 112 omakustannetta. Moni kirjoittaja lähetti kilpailuun useita teoksia.

Eniten kilpailuun osallistui romaaneja 28 kappaletta
Runokokoelmia 26 kappaletta
Elämänkerrallisia teoksia 22 kappaletta
Asiakirjatekstejä tai dokumenttiteoksia 7 kappaletta
Usean tekijän antologioita 6 kappaletta
Lasten ja nuorten kirjoja 10 kappaletta
Novelleja ja pakinakokoelmia 13 kappaletta

Janaki  onnittelee lämpimästi Kaarinaa saavutuksesta! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Janakin vuosikokous ma 25.3.2024 klo 18.45 Hämeenlinnan pääkirjastolla

Kirjoittajayhdistys Janaki ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 25.3.2024 klo 18.45 Hämeenlinnan pääkirjastolla (Lukiokatu 2, ryhmätila ala...