20.2.2014

Juhlavuoden toimintaa

Etelä-Hämeen Kirjoittajayhdistys Janakilla menossa juhlavuosi ja tulossa runsaasti toimintaa. Vuosikokouksessa 19.2. luotiin katsaus päättyneeseen vuoteen mutta ennen kaikkea suunnattiin katseet ideoita pursuilevaan uuteen toimintakauteen.

Janaki täytti viime syyskuussa 30 vuotta. Yhdistys perustettiin 16.9.1983 Turengin kirjastossa seutukunnan kirjailijoiden, kirjoittamista ja kirjallisuutta harrastavien yhdyssiteeksi ja tukemaan kirjallisesti lahjakkaita aloittelijoita. Toiminta on ollut kuluneina kolmena vuosikymmenenä ollut runsasta ja vaihtelevaa.

Yhdistyksen hallitus päätti viime syksynä, että merkkipäivää juhlitaan jälkikäteen keväällä 2014. Talven aikana muotoutui ajatus toiminnallisesta juhlasta. Sunnuntaina 6.4. Tervakosken Seuratalolla järjestetäänkin juhlapäivä työn merkeissä. Kaikille avoin iltapäivä on nimetty Kirjoittajan Poluksi. Polun varrelle rakentuu erilaisia työpajoja, joissa pääsee tutustumaan ja myös itse kokeilemaan kirjoittamisen erilaisia muotoja. Kirjoittaminenhan voi yksinkertaisimmillaan olla vain sanojen laittamista paperille - lopputulos voi silti hämmästyttää.

Hiihtolomaviikolla Janaki järjestää lapsille ja nuorille kurssin ruohonjuurisarjakuvan tekemisestä ja maaliskuun alussa vuorossa on Markku Hattulan ohjaama novellikoulutus. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla pitkäaikaisen janakilaisen Raili Ojalan kuvallisiin ja sanallisiin töihin voi tutustua näyttelyssä Turengin kirjaston aulassa.

Keväällä ja kesätauon jälkeen taas syksyllä jatketaan tänä vuonna aloitettua Kiertävää KirjoittajaKahvilaa, jonka seuraava kokoontuminen on la 22.3. klo 10-12 Kahvila Poikkeuksessa Turengissa.  KKK on matalan kynnyksen kirjoittajatapaaminen, jonka aikana tehdään joitakin virkistäviä kirjoitusharjoituksia yhdistyksen pj:n Anne Tapailan ohjaamana. Syksylle on myös suunniteltu ulkopuolisen kouluttajan pitämä kirjoittajakoulutus sekä mahdollisesti myös yhdistyksen omin voimin pidettäviä pienimuotoisempia koulutuksia.

Janakin johtokunnassa jatkavat pj Anne Tapaila, sihteeri-taloudenhoitaja Jaana Lamberg, Milena Komulainen ja Anja Wallin. Uutena jäsenenä mukaan tulee Outi Uotila.

Lisäksi vuosikokous päätti uusista kunniajäsenistä, joiksi kutsuttiin aktiivisen toiminnan ja pitkäaikaisen jäsenyyden perusteella Anja Wallin, Oili Ruukki ja Raili Ojala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Janakin vuosikokous ma 25.3.2024 klo 18.45 Hämeenlinnan pääkirjastolla

Kirjoittajayhdistys Janaki ry:n vuosikokous pidetään maanantaina 25.3.2024 klo 18.45 Hämeenlinnan pääkirjastolla (Lukiokatu 2, ryhmätila ala...